CEMENTNO - MAVČNI OMETIKo ima stanovanjski ali poslovni objekt vgrajena okna in vrata, ko je dokončana vodna instalacija in elektro instalacija, ko so vgrajene vse okenske police, je čas za omet.

Cement je hidravlično vezivo. Cement, ki se dandanes uporablja v široki potrošnji je sestavljen iz žganega portlandskega cementa z dodatkom žlindre in še nekaj dodatnih elementov. Ob dodani vodi iz cementne paste nastane trd cementni kamen, ki prenaša visoke tlačne obremenitve in zato v gradnji igra pomembno vlogo. Cementne omete se uporablja na površinah, kjer je potrebna trdnost in odpornost na zmrzal in vlago.

Cementno mavčni ometi pa vsebujejo, kot kombinacija apnene malte in cementa, prednosti obeh omenjenih ometov. Poleg tega pa imajo določene prednosti pred samimi apnenimi ali samimi cementnimi ometi.  Apno v kombinaciji s cementom je še bolj trdno in obstojno. Omete se lahko uporablja na notranjih ali zunanjih stenah, stanovanjski ali poslovnih objektih in bivalnih prostorih. Zaradi svojih lastnosti so cementno mavčni ometi primerni za stene z visoko obremenitvijo ali stene v prostorih z visoko vlago, kot sta klet ali kopalnica. Ob sušenju cementno mavčnega ometa nastane tako imenovan kapilarni sistem, skozi katerega stene vpijajo in oddajajo vlago. Zato lahko rečemo, da stene dihajo. Ker omet uravnava vpijanje vlage in preprečuje, da bi se zidovi napojili vlage pa zagotovi toplotno izolacijo zidov. Omenjena lastnost je odlična pri preprečevanju zmrzovanja sten in varovanje stanovanjskega ali poslovnega objekta pred poškodbami zaradi zmrzali. Tako omet ne poka in se ne lušči. Pri tem pa je pomemben tudi pravočasen in kakovosten nanos ometa pri katerem so naše izkušnje zagotovilo, da v podjetju Strojni ometi Mežič cementno mavčni omet nanesemo kakovostno.

Pri načinu strojnega ometa je na končnem izdelku opaznih več prednosti. Poleg tega, da je vgradnja hitrejša, je kakovost večja, ker je zaradi načina nanosa sloj vedno enake debeline in strukture. Strojni ometi imajo v domu zelo pomembno uporabno funkcijo, saj skrijejo vse tehnične dele prostora. Ne smemo pa pozabiti tudi na končni učinek, ki ga s strojnimi ometi dosežemo saj lahko skrije tudi kakšne nepravilnosti gradnje.

V našem podjetju notranje omete na stene in strope nanašamo z uporabo materiala Quarzolith ali Rofix. Stene in strope predhodno premažemo z emulzijo Quarzolith Betohaft


Quarzolith

Quarzolith Betohaft

Rofix

RAVNANJE STENGLAJENJE STEN


Končni izdelek


POSTAVITEV VOGALNIKOV


OMETAVANJE STROPOV

OBDELAVA STEN

OMETAVANJE STEN

RAVNAJE STEN