CEMENTNO - MAVČNI OMETIKo ima stanovanjski ali poslovni objekt vgrajena okna in vrata, ko je dokončana vodna instalacija in elektro instalacija, ko so vgrajene vse okenske police, je čas za omet.

Cement je hidravlično vezivo. Cement, ki se dandanes uporablja v široki potrošnji je sestavljen iz žganega portlandskega cementa z dodatkom žlindre in še nekaj dodatnih elementov. Ob dodani vodi iz cementne paste nastane trd cementni kamen, ki prenaša visoke tlačne obremenitve in zato v gradnji igra pomembno vlogo. Cementne omete se uporablja na površinah, kjer je potrebna trdnost in odpornost na zmrzal in vlago.

Cementno mavčni ometi pa vsebujejo, kot kombinacija apnene malte in cementa, prednosti obeh omenjenih ometov. Poleg tega pa imajo določene prednosti pred samimi apnenimi ali samimi cementnimi ometi.  Apno v kombinaciji s cementom je še bolj trdno in obstojno. Omete se lahko uporablja na notranjih ali zunanjih stenah, stanovanjski ali poslovnih objektih in bivalnih prostorih. Zaradi svojih lastnosti so cementno mavčni ometi primerni za stene z visoko obremenitvijo ali stene v prostorih z visoko vlago, kot sta klet ali kopalnica. Ob sušenju cementno mavčnega ometa nastane tako imenovan kapilarni sistem, skozi katerega stene vpijajo in oddajajo vlago. Zato lahko rečemo, da stene dihajo. Ker omet uravnava vpijanje vlage in preprečuje, da bi se zidovi napojili vlage pa zagotovi toplotno izolacijo zidov. Omenjena lastnost je odlična pri preprečevanju zmrzovanja sten in varovanje stanovanjskega ali poslovnega objekta pred poškodbami zaradi zmrzali. Tako omet ne poka in se ne lušči. Pri tem pa je pomemben tudi pravočasen in kakovosten nanos ometa pri katerem so naše izkušnje zagotovilo, da v podjetju Strojni ometi Mežič cementno mavčni omet nanesemo kakovostno.

Pri načinu strojnega ometa je na končnem izdelku opaznih več prednosti. Poleg tega, da je vgradnja hitrejša, je kakovost večja, ker je zaradi načina nanosa sloj vedno enake debeline in strukture. Strojni ometi imajo v domu zelo pomembno uporabno funkcijo, saj skrijejo vse tehnične dele prostora. Ne smemo pa pozabiti tudi na končni učinek, ki ga s strojnimi ometi dosežemo saj lahko skrije tudi kakšne nepravilnosti gradnje.

V našem podjetju notranje omete na stene in strope nanašamo z uporabo materiala Quarzolith ali Rofix. Stene in strope predhodno premažemo z emulzijo Quarzolith Betohaft


Quarzolith

Quarzolith Betohaft

Rofix


FASADE


Fasada je zunanja, arhitektonsko pudarjena stran stavbe in ta pojem se uporablja kot sinonim za zunanjo steno. Fasade ločimo po zgradbi, materialu in konstrukciji.  Prvotna naloga fasade je zaščita objekta pred vremenskimi vplivi, ki vlkjučujejo dež, sonce in mraz in vročino, nudi požarno zaščito in zvočno izolacijo.  Z izbiro kakovostne fasade in izolacije, si zagotovimo udobje in varnost bivanja, zmanjšamo porabo energije in stroške ogrevanja pa tudi pripomoremo k skrbi za okolje. Fasada zaščiti objekt in ga tudi polepša. Hiše, večji stanovanjski objekti ali poslovni objekti s svojo fasado sporočajo tudi svojo zgodbo. Kakovostno izdelana fasada družini nudi varnost in zaupanje v dolgoletno obstojnost vseh uporabljenih elementov. Pri poslovnem objektu pa takšna fasada pri kupcih zbuja zaupanje v moč in obstojnost podjetja.
Pri blikovanju fasade je pomembna tehnika izgradnje in posamezni uporabljeni elementi.


V podjetju Strojni ometi Mežič izdelujemo STIROPOR in LAMELNE fasade, pri svojem delu pa uporabljamo izdelke podjetja Baumit. Odlikuje nas kvaliteta dela in upoštevanje zahtev in potreb posameznik naročnikov. Ker je fasada pomemben zaključni element vsakega objekta, se s strankami posvetujemo in jim pomagamo do prave odločitve za njihovo hišo. Objekti so življenske naložbe in  odgovornost za kvaliteto vgrajenih fasadnih materialov prevzemamo z neprestanim inovacijami. Nudimo tudi svetovanje posameznim naročnikom, saj se vsakemu projektu posvetimo z enako pozornostjo in skrbnostjo, ter na podlagi dolgoletnih izkušenj svetujemo pri izbiri med obema fasadnima sistemoma in njuni vgradnji.


Stiropor in lamelne fasade so namenjene toplotni, zvočni in protipožarni zaščiti objektov.  Pri stiropor fasadi je toplotno izolacijski element fasade stiropor, pri lamelni fasadi pa kamena volna. Na omenjene elemente se se kot zunanja zaščita nanese sloj gradbenega lepila in zaključni omet. Oba tipa fasad staprimerna za novogradnje, zidane iz različnih gradbenih materialov, pa tudi za sanacije obstoječih objektov. Stiropor in lamelne fasade morajo zagotavljati, da bo iz prostorov na prosto lahko uhajala vodna para, istočasno pa morajo biti vodoodporne, da objekt zaščitijo pred dežjem. Preprečujejo, da bi vlaga uničila elemente in tako zagotovijo toplotno izolacijo, ter istočasno preprečijo poškodbe zaradi temperaturnih sprememb v zimskem času. Poleg tega morajo biti elastične zaradi napetosti, ki nastanejo zaradi temperaturnih sprememb med letnimi časi oziroma med dnevom in nočjo.

Fasade so:

  • Kemijsko nevtralne,
  • Časovno obstojne in preizkušene,
  • Vodoodbojne,
  • Nudijo optimalno obstojnost barvnih odtenkov.


Dokazano je, da se pri uporabi stiropor ali lamelnih fasadnih sistemov občutna zmanjša poraba energije za ogrevanje objekta, kar vodi k zmanjšanju stroškov povezanim z ogrevanjem.


Za lepljenje izolacije uporabljamo lepila Procontact,StarContact,lPanelofix, za animiranje fasade pa gradbeno lepilo Procontact (proizvajalec je podjetje Baumit). Lepili sta zelo kakovostni.Lepila PROCONTACT
StarContact

Panelofix

StarContact White